Onze voorzitter J.W.M.M. (Jan) van de Ven heeft woensdag 26 april 2017 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Jan is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De burgemeester van Sint-Michielsgestel, Jan Pommer, reikte de onderscheiding uit tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel.

2017 janridder

Naast zijn uiteenlopende werkzaamheden en verdiensten bij de Politie Brabant Noord en de Nederlandse Politiebond heeft Jan zich jarenlang ingezet in uiteenlopende functies en taken. Naast zijn functie in de laatste jaren van Generalist bij het team Forensische Opsporing van de Divisie Informatie & Opsporing heeft hij diverse neventaken uitgevoerd waaronder 14 jaar bestuurslid van de sport- en ontspanningsvereniging Politie  ’s-Hertogenbosch (Regionaal), voorzitter van de personeelsvereniging van de Meldkamer Politie Brabant Noord, diverse lidmaatschappen bij de politieorganisatie en secretaris afdelingsbestuur Brabant Noord.
Bij de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) is Jan 25 jaar districtsbestuurder geweest voor de regio Oost Brabant en Limburg. Als accountmanager kon iedere vereniging in het district een beroep op hem doen. Hierdoor was hij de verbindende factor tussen de verenigingen en de NTFU. Hij was de bedenker en organisator van het NK toerfietsen, toertochtencontroleur en lid van de reglementencommissie.
Sinds 1989 is Jan van de Ven voorzitter van Vlug Trug, met een onderbreking van 3 jaar. Mede dankzij de grote inzet van Jan is Vlug Trug gegroeid tot een bloeiende fietsvereniging.
Jan zijn paradepaardje voor Vlug Trug was het initiëren van de jaarlijkse fietsenmarkt op de braderie in Den Dungen. Een uniek hoogtepunt voor Jan was het organiseren van het Nederlands kampioenschap toerfietsen 2014 in Den Dungen. Hierdoor kwam zowel de NTFU als Vlug Trug niet alleen regionaal maar ook landelijk op de kaart.
Vanuit zijn dubbelrol (NTFU en Vlug Trug) was Jan nauw betrokken bij de invoering van het Individuele lidmaatschap. Op deze manier hoef je als fietser niet perse lid te zijn bij een vereniging maar kun je ook alleen lid zijn van de NTFU en profiteren van de voordelen die de NTFU biedt, zoals bijvoorbeeld de fietsverzekering.
In 2000 is Jan betrokken geweest bij de organisatie van het WK Veldrijden in Sint-Michielsgestel in samenwerking met de Union Cycliste Internationale (UCI). Hij was hier onder andere verantwoordelijk voor de organisatie van het vervoer van de genodigde VIP’s.

Jan, namens bestuur en alle leden van Vlug Trug van harte gefeliciteerd met je benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.