Jan van de Ven benoemd tot Erevoorzitter en instelling Jan van de Ven Prijs. 

Tijdens de Algemene ledenvergadering op 26 februari 2018 heeft WTTC Vlug Trug afscheid genomen van een markant voorzitter.

 .2018 janvdvenafscheid web

 

Bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) heeft Jan zich als bestuurder ingezet op landelijk en regionaal niveau. Ieder jaar werd onder auspiciën van de NTFU het Nederlands Kampioenschap toerfietsen georganiseerd. Voor Jan een reden om dit evenement in 2014 naar Den Dungen te halen. Jan zag bij de organisatie van dit evenement als zijn ultieme doel, om veel mensen op de fiets te krijgen en het een wielerfestijn voor iedereen te laten zijn. Vorig jaar op 26 april 2017 werd Jan met een goede smoes naar het Gemeentehuis van Sint-Michielsgestel gelokt. Voor zijn verdienste bij WTTC Vlug Trug en de NFTU werd hij koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Tijdens de algemene ledenvergadering is Jan unaniem benoemd tot Erevoorzitter en vanwege zijn grote verdienste voor de club is de ‘Jan van de Ven’ prijs ingesteld.

jvdvprijs

Deze prijs in de vorm van een speciaal ‘Jan van de Ven’ wielertricot met de tekst: Een markante man met een gedreven en tomeloze inzet wordt incidenteel aan een verdienstelijk lid binnen de club toegekend. Voor een persoonlijk cadeau thuis is aan hem een bronzen kunstwerk uitgereikt. Jan van de Ven heeft de vereniging gemaakt tot wat het nu is en daarvoor is iedereen hem zeer erkentelijk. Dank je wel Jan namens bestuur en alle leden.