VlugTrug logo 1 wit

Wie en wat is W.T.T.C. VlugTrug ? 
“VlugTrug” is een fietsclub met leden uit Den Dungen ( Gemeente Sint Michielsgestel - N.Br. ) en omstreken, opgericht 12 januari 1983. 
Aangesloten bij de N.T.F.U. - nr.: 111084. De letters w.t.t.c. staan voor: wieler trim toer club. Doelstelling is het sportief recreatief beoefenen van de wielersport in groepsverband. 
Het ledental schommelt rond de 120 actieve club-leden. Daarnaast zijn er zo'n 80 mensen NTFU-lid via VlugTrug - dit zijn geen clubleden. 

Al ruim 25 jaar betekent VlugTrug voor veel sportievelingen een 1e , 2e of 3e actieve sportcarrière. In de club wordt daarom rekening gehouden met persoonlijke behoefte en aanleg door in categoriën te fietsen.

Zo zijn 4 groepen in de club ontstaan.

  • De A-groep die prestatie gericht fietst, afstand ca. 135 km, gemiddelde snelheid ca. 32 km/u.
  • De B-groep die de snelheid begrenst op max. 35 km/u, afstand tot 125 km met een gemiddelde van ca.30 km/u.
  • De C-groep die beperkte afstand en snelheid rijdt. afstand ca. 80-100 km, gem. ca. 28 km/u.
  • De D-groep die de snelehid begrenst op beperkte afstand en snelheid rijdt. afstand ca. 80 km, gem. ca. 26-28 km/u.

De ATB-groepen zijn alleen in de winter actief en bestaat uit leden die in de zomer op de weg toeren.

Motto in de club is: "Samen uit = samen thuis". Bij pech wacht iedereen en helpt men elkaar. Als vertrek- en eindpunt van alle toertochten van alle groepen, fungeert Hotel Restaurant Boer Goossens.. Ook bij vertrek naar georganiseerde toertochten elders, is “Boer Goossens" het verzamelpunt. Bij de lange tochten op zondagmorgen word er halverwege een koffiepauze gehouden, waar de leden een half uurtje onderling gezellig even op adem kunnen komen en bij kunnen praten.

Het wegseizoen.

Het wegseizoen opent half maart met de openingstocht en eindigt eind september. Voor het hele seizoen is voor elke groep een toerkalender samengesteld met tochten, welke op zondagmorgen worden verreden. 

Vertrek om 8 uur bij “Boer Goossens” voor de A- en B-groep; de C- en D-groep om 9:00 uur. 
Daaronder zijn diverse klassiekers en regionale tochten, maar de meeste ritten zijn eigen tochten in de verre omgeving naar alle windstreken. 
De trainingsrondjes van max. 60 km zijn op dinsdag en donderdagavond. Vertrek om 19 uur bij “Boer Goossens” startend in het weekend dat de zomertijd ingaat (eind maart )

Het winterseizoen.
In het najaar halen veel clubleden de ATB tevoorschijn voor de veldtoertochten. Ook voor de veldtoertochten is een kalender voor het hele seizoen beschikbaar. De georganiseerde veldtoertochten in de omgeving worden alle bezocht. De overige tochten zijn eigen tochten in de omgeving met een lengte van ca. 50 tot 70 km. Er is een kleine groep leden die - als het weer het toelaat - op de weg blijft fietsen in de winter. 
Zoals tijdens het wegseizoen zijn er ook 4 ATB-groepen (A t/m D). Vertrek op zondagochtend is om 9 uur bij Boer Goossens.

Veiligheid.
Voor alles worden de verkeersregels in acht genomen. Daarnaast moeten de groeps-fiets-regels en de aanwijzigingen van de wegkapitein worden opgevolgd voor een veilige en plezierige toerrit. Ook voor het rijden in het veld zijn regels welke in acht moeten worden genomen. Het dragen van een valhelm is verplicht. Het gele clubtenue is een bewuste keuze geweest om op te vallen in het verkeer.

Clubactiviteiten.
Onze vereniging heeft, buiten de wekelijkse tochten, door het jaar heen een aantal activiteiten voor alleen de clubleden. In vogelvlucht zijn deze: Jaarlijkse algemene ledenvergadering, langzame tijdrit, fiets weekend, club feestavond en het organiseren van evenementen voor iedereen.

Lidmaatschap.
Iedereen kan lid worden. Mannen, vrouwen en jongeren van 14 tot 18 jaar. Vooral vrouwen zijn van harte welkom in onze club, zij zijn nu erg ondervertegenwoordigd. 

Sponsoring.
Geen vereniging kan meer zonder sponsoren. De hoofdsponsors van VlugTrug zijn Hotel Café Restaurant “Boer Goossens” in Den Dungen en Mouwrik aannemersbedrijf, Waardenburg. Elk VlugTrug lid krijgt van de club een tenue in bruikleen, waarin het logo van VlugTrug en de logo's en naam van de sponsor zijn verwerkt. Voor info over onze sponsoren; zie de logo’s met link in de rechter kolom van onze site.