Op zondagmorgen 22 september was het dan zo ver. De dag van de jaarlijkse toertocht van Vlug Trug, met start en finish bij Boer Goossens.
Waar de voorbereiding al maanden eerder begint, met aanmelding op de NTFU-kalender, werving van leden voor de organisatie, plaatsing van aankondigingsborden, bestellen van nieuwe (roze) pijlen, het uitpijlen en narijden op zaterdag, was dit de dag waarop veel fietsliefhebbers in Den Dungen werden verwacht. Johan van Oostrom en Ad van Schijndel waren de organisatoren die de andere vrijwilligers aanstuurden om het evenement tot een succes te maken.

Ze hadden in ieder geval voor uitstekend fietsweer gezorgd.

Om 06.00 uur was Ad al bij Boer Goossens present om de nodige materialen aan te voeren. Dit jaar met een heuse start/finish boog van ZLM, wat de vereniging nog 750 euro oplevert. Later bracht Willy nog dranghekken (o.a. voor de bewaakte fietsenstalling).
Voorheen was de toertocht in het najaar alleen voor MTB/gravel. Dit jaar was het voor het eerst de combinatie met ook een Race toertocht.

Tot deze combinatie is besloten omdat de ervaring had geleerd dat slechte weersomstandigheden bij de vorige Race toertochten in maart ertoe hadden geleid dat de opkomst laag was of het evenement moest worden afgelast.

Een dubbel evenement vraagt ook extra mankracht voor de organisatie. Het lukte niet om deze helemaal rond te krijgen. Daarom is besloten om de MTB/Gravel tochten onverkort aan te bieden zoals bedoeld ( volledig uitgepijld met pauzeplaats) en om bij de Race terug te gaan naar 2 afstanden ( 75 en 100 km) die alleen met GPS zijn te rijden. Deze was niet uitgepijld! Er was wel een pauze plaats ( met consumptie).

Met het resultaat mogen de organisatoren en Vlug Trug zeer tevreden zijn. De organisatie oogde geolied! Aan die kant veel lachende gezichten. In de voorinschrijving hadden zich al 115 deelnemers gemeld. Die konden via de scan/go mogelijkheid direct van start.

Na de sluiting van de inschrijving op zondagmorgen om 10.00 uur bleek ruim het dubbele aantal deelnemers zich te hebben ingeschreven, namelijk 247, waarvan 58 voor de Race toertocht. Alle inzet was dus zeer de moeite waard!
Mooie foto’s illusteren dit resultaat.
Dank aan de beide organisatoren, alle leden die zich hebben ingezet voor de organisatie en Boer Goossens voor de mooie gelegenheid van start en finish.