De weersverwachtingen voor de mountainbiketocht van VlugTrug zijn bijzonder goed. Het zonnetje schijnt, het is een fijne temperatuur en bij de bewaakte fietsenstalling is het druk met deelnemers. Het inschrijfbureau staat klaar om de deelnemers vanuit alle windstreken in Den Dungen te ontvangen. Omdat veel deelnemers van de voorinschrijving gebruik hebben gemaakt zijn lange wachtrijen voorkomen.

Inschrijving voor de mountainbiketocht
Deelnemers aan de mountainbiketocht

Parcours
Het parcours met verschillende afstanden is netjes uitgezet met pijlen. Hierdoor hebben de deelnemers hun weg gevonden op de single tracks in de bossen, paden langs het water en kunnen genieten van de Meierij. Een van de deelnemers schrijft: ‘Ik heb genoten van de goed georganiseerde tocht en heb de route van 67 km gereden, goed uitgepijld, complimenten aan de vrijwilligers’.

Pauze
De twee pauzeplaatsen zijn van onschatbare waarde. Alle deelnemers hebben op deze manier de mogelijkheid om de energie weer op peil te brengen. De MTB-ers kunnen genieten van een dorstlesser, fruit en energiereep. Omdat het aantal deelnemers aan de mountainbiketocht de verwachtingen overstijgt, zijn de vrijwilligers van VlugTrug er aardig druk mee.

Veilige oversteek
De vrijwilligers van VlugTrug hebben er alles aan gedaan om iedere deelnemer veilig te laten oversteken. Op de drukke punten kan iedere deelnemer ongestoord doorgassen op de aanwijzingen van de verkeersregelaars.