Zondagmiddag 21 juli was het weer zover. Astrid, Henk en Toon hadden als organisatiecomite weer een mooie route in de prachtige omgeving van Den Dungen uitgezet en verrasten de deelnemers op goede koffie met taart op de pauze plaats “de Schaapskooi” en afsluitende BBQ.

Dit keer niet in onze bekende lycra-pakjes en clubkleuren maar in gewone kleren waarin het makkelijk fietsen is.

Voor het organisatiecomite is het altijd spannend op hoeveel belangstelling ze mogen rekenen. Ook deze keer werd de ondergrens ruim overschreden met meer dan 60 deelnemers, waaronder de nodige partners van leden van VlugTrug.

Dat maakte het tot een heel divers gezelschap, waardoor er niet alleen over fietsen, materiaal, Pogacar en radar in achterverlichting werd gepraat. Ook de hobby’s van fietsende partners kwamen langs, als mede geplande vakanties, waarbij mooie plekjes in Nederland vaak werd genoemd en geroemd.

Voor degenen die hebben geaarzeld of ze zich zouden opgeven zou dit al een geruststelling kunnen zijn om volgende keer gewoon deel te nemen. Het bleek dat je ook gewoon met de E-bike mocht komen, hahaha. Het tempo dat in de groepjes van ongeveer 6 fietsers werd aangehouden kon goed worden bijgetrapt door deelnemers die nog een “gewone” fiets hebben.

Als het op eten en drinken aan komt dan ben je bij Boer Goossens/Cafe Cis in heel goede handen. Daar vond de afsluitende BBQ plaats. Vlees en vis werd bereid en keurig op bestelling op het bordje gelegd. Voor ieder wat wils, tot en met een heerlijk toetje toe. Eindelijk weer een keer personeel gezien, dat weet wat “ouderwets” kelneren is. Namelijk als het glas leeg is zorgen dat er een volgende wordt aangeboden en ook nog weten wat iedereen heeft besteld. Een zeldzaamheid zo langzamerhand in horeca land.

Kortom alle deelnemers hebben ook dit jaar weer genoten. Bij het afscheid werd iedereen letterlijk uitgezwaaid, want zo doen ze dat in Den Dungen. Dank je wel Astrid, Henk en Toon!

De datum voor 2025 is ook al vastgesteld: reserveer alvast in je/jullie agenda: 22 juni 2025