Dirty Boar is een gravel toertocht over de Hoge Venen van 170 km in België. Ze hebben ook een vijftal trainingsroutes. Van deze trainingsroutes hebben we de route van 90 km twee keer gereden en een klein beetje aangepast. Er is een klein stukje uitgehaald vanwege veel modder en de route is een beetje verlegd zodat je halverwege langs het Lammersdorfer Grillhaus komt waar je goed (en niet duur) kunt eten. Download hier onze GPX route; een mooie rit door de natuur!

Dirty Boar graveltocht
Dirty Boar graveltocht

Het startpunt van de Dirty Boar tocht is bij de stuwdam van Eupen. Hier is een mooie parkeerplaats met horeca erbij. Voer in je navigatie in als land België, als plaats Eupen en als straat Langesthal en je kunt het niet missen. Binnen 2 uur ben je er vanuit Den Dungen.

De lengte van de tocht is 81,7 km. Dat klinkt als weinig, maar de 1030 hoogtemeters en het onverharde terrein maken deze tocht prettig zwaar voor de geoefende fietser. Ongeveer 97% van de ondergrond zijn gravelpaden, klein beetje single track en weinig openbare weg. Zelfs op zondag is het hier rustig fietsen.

Groeten van Henri van Son