De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op 23 maart in Den Dungen.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig wielrennen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Voor wie

Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij WTTC VlugTrug in Den Dungen.

  • Startdatum: 23 maart 2024
  • Tijd: 9:00 – 12:00 uur
  • Locatie: Boer Goossens in Den Dungen
  • Deelnamekosten: € 40,- voor 4 trainingen
  • Wat neem je mee: racefiets, helm, voldoende drinken

Schrijf je in voor Start2Bike

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie. De inschrijving is open vanaf 01 februari 2024.

Dit leer je

Als wielrenner ben je na 4 lessen getraind om een tocht van van 50 kilometer te voltooien.

Deskundige trainers

Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Over Start2Bike

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zaterdagen op locaties in heel Nederland. Ook in Den Dungen