Zondagochtend 4 juli 2021. Om 10 voor 9 sluit ik me aan bij de D groep. Ze staan op de  ‘oude plek’ tussen de kerk en Boer Goossens.  Ik vertel dat ik en rondje mee wil fietsen om een klein stukje te maken voor de website over de D groep. Iedereen gaat akkoord en er zijn geen mensen die niet op de foto willen. Nadat de laatste ontwikkelingen over het Europees kampioenschap voetbal en de Tour de France zijn besproken is het tijd om te vertrekken.

We gaan op weg naar Wintelre, hier is de koffiestop. Een tocht van zo’n 80 kilometer. Het valt me op dat de route niet vastligt in een .gpx-bestand en dat er dus gefietst wordt op eigen terreinkennis. De groep waarmee we fietsen is 9 man groot en ik krijg te horen dat de ‘vaste kern’ uit ongeveer 15 personen bestaat. De route is leuk en ik kom naast de bekende wegen ook op weggetjes waar ik nog niet geweest ben.

We drinken koffie in Wintelre. Hierna weer verder via Oirschot, Spoordonk en Esch. Leuke route en een goede sfeer. De D Groep is een aanrader voor de fietser die houdt van een tempo van dat tempo ligt tussen de 25 en 30 km per uur en tochten met een serieuze lengte.