In het afgelopen najaar is Start2Bike racefietsen en mountainbiken succesvol geweest. Door de gastvrijheid van Boer Goossens is onder het genot van een drankje kennis gemaakt met de beide fietsgroepen. De trainers Mark de Laat, Hennie Kerssens en Bart Stevens blikken terug op beide clinics.

Wielrennen

Voor de race hebben zich 8 deelnemers en 2 leden van de club ingeschreven: voldoende reden om te starten. Het is een enthousiaste groep van fietsers, met eigen input en leerpunten. Op het parkeerterrein van Boer Goossens zijn de clinics uitgevoerd. Iedere clinic begon met een warming-up en cooling down met na afloop een toertocht.

De clinics zijn afgesloten met een nazit bij Boer Goossens en iedere deelnemer heeft een goodiebag ontvangen. Een toeristische toertocht de week erop rond de IJzeren man, met een nazit in Oisterwijk maakte de raceclinics compleet.

Mountainbiken

Voor de MTB clinics hebben zich wederom een maximum aantal deelnemers ingeschreven. Het blijkt wel dat deze sport de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen. Een enthousiaste groep van uiteenlopend niveau is iedere keer een uitdaging voor Mark de Laat met zijn helpers. Het trainingsschema zo vertelt Mark schrijft hij iedere keer weer helemaal uit, het zit dan in mijn hoofd en daardoor kan ik mij beter richten op de deelnemers.

De vier clinics worden uitgevoerd bij de Pettelaar, Zandverstuiving, Engelenstede en de Eerdse bergen met het klimmen en dalen op de Vlagheide. Met deze trainingsvariatie komen alle elementen van het mountainbiken aan de orde. Voor ieder wat wils en in eigen kunnen.

De clinics zijn afgesloten met een nazit bij het Goeie Leven en iedere deelnemer heeft een goodiebag ontvangen. Via het oude spoorlijntje op de MTB terug naar Wijbosch en daarmee werd deze MTB clinic afgesloten.

Wist u dat …

  • fietsfit RACE onder de vlag van de NTFU door VlugTrug gestart is in 2009?
  • in 2012 de naam fietsfit veranderd is in Start2bike?
  • in 2012 het onderdeel MTB-en is toegevoegd en Vlug Trug vanaf die tijd beide onderdelen uitvoert?
  • allebei de clinics zijn uitgegroeid tot een jaarlijks succes?
  • de trainers Mark, Hennie en Bart nog steeds hoofdtrainer zijn
  • de helpers Jan, Rinie, Helmut, Johan, Wil, Richard en Jeanne met veel enthousiasme en discipline de trainers een helpende hand toesteken?
  • in de front- en backoffice Jeanne druk in de weer is om de communicatie op orde te houden en daardoor Hennie in de backoffice alle deelnemers goed kan informeren?
  • Mark en Bart de trainingen zelf uittesten en hierdoor weten wat hun vaardigheden waard zijn en hierdoor kordaat en met humor de trainingen uitvoeren?
  • het is een mooi clubje mensen bij elkaar is waar de gezelligheid voorop staat?