VlugTrug uit Den Dungen start dit najaar met een 4-weekse training mountainbiken voor starters en gevorderden en is voor zowel mannen als vrouwen.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken als remmen, schakelen, bochtentechnieken, klimmen, dalen en het nemen van obstakels. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor mountainbikers die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training volgden. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er ook aandacht besteed aan thema’s als balans en door mul zand rijden.

De eerste trainingsdag start op zaterdag 25 september 2021 om 09.00 uur bij Boer Goossens in Den  Dungen.  De overige trainingsdagen zijn gepland op 2, 9 en 23 oktober 2021. Aansluitend wordt op 30 oktober een toertocht gereden. De start is telkens om 9 uur ‘s ochtends bij Boer Goossens, Heilig hartplein 1, Den Dungen. Uiteraard besteden wij aandacht aan de veiligheidvoorschriften vanwege Corona.

Inschrijving

Iedereen kan zich nu inschrijven via de website van Start2Bike.

Waarom is deze training leuk om te volgen?

Een van de vorige deelnemers schrijft: “Ik zou dit programma aan iedereen aanraden, die met MTB-en wil beginnen. Inmiddels heb ik al meerdere keren meegedaan en ik leer nog steeds. De techniek is wezenlijk anders dan op de weg. Met name klimmen, dalen, remmen, sturen etc. De hele techniek maakt het bijna noodzakelijk om zo’n programma te volgen. Het scheelt zeker een boel mogelijke frustratie en de tips heb ik direct kunnen inzetten bij de clubtoertochten op zondag. Onontbeerlijk dus.

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jeanne van Beekveld via pr@vlugtrug.nl.