VlugTrug uit Den Dungen start dit najaar met een 5-weekse racefietstraining voor starters en gevorderden en is voor zowel mannen als vrouwen.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vijf weken gewerkt aan basistechnieken zoals remmen, schakelen, bochtentechniek, groep rijden. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor wielrenners die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training hebben gevolgd. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er ook aandacht besteed aan thema’s als veiligheid, zithouding, dorstlessers en voeding.

De eerste trainingsdag start op zaterdag 25 september 2021 om 09.00 uur bij Boer Goossens in Den Dungen. De overige trainingsdagen zijn gepland op 2, 9 oktober en 16 oktober 2021. Aansluitend maken we op 23 oktober een toertocht. Nadien plannen we nog een terugkomdag. De start is telkens om 9 uur ‘s ochtends bij Boer Goossens, Heilig hartplein 1, Den Dungen. Uiteraard besteden wij aandacht aan de veiligheidvoorschriften vanwege Corona.

Inschrijving

Iedereen kan zich nu inschrijven via de website van Start2Bike.

Waarom is deze training leuk om te volgen?

Een van de vorige deelnemers schrijft: “Na veel leuke verhalen te hebben gehoord over Start2Bike bij Vlug Trug, besloot ik om na aankoop van mijn wielrenfiets als start deze clinic te volgen. Dit omdat ik eigenlijk wel in een groep wilde fietsen, maar hoe werkt dat nou precies…. ? Onder de deskundige begeleiding van Vlug Trugtrainers heb ik de belangrijkste kneepjes geleerd en ben overstag gegaan om lid te worden. Het mooie is dat Vlug Trug vier racefietsgroepen heeft en ik volop keuze heb om op mijn niveau te kunnen wielrennen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Jeanne van Beekveld via pr@vlugtrug.nl.