WK Wollongong

Zondag 25 september een bijna windstille zonnige nazomerochtend. Tijd voor de MTB- en gravel toertocht van VlugTrug. Dit jaar ook weer ongeveer evenveel deelnemers als vorig jaar, alleen de inschrijving bij de start kwam pas echt goed op gang na de finish van het WK op de weg. Gewonnen door Remco Evenepoel.

Uit enige navraag bij de inschrijving bleek dat vooral de fietsers uit buurt eerst de koers hebben gekeken en daarna zelf de fiets hebben gepakt.

Drie generaties

Opvallende deelnemers dit jaar waren Peter, Dennis en Saf Visser uit Den Dungen. Grootvader, zoon en kleinzoon. De kleinzoon Saf is zes jaar oud. Op de vraag hoeveel kilometer ze gingen rijden was het antwoord dat ze wel zouden zien hoe ver ze komen.

50 á 60 Vrijwilligers

Onder leiding van Johan van Oostrom, een Vlugger die het liefst op onverhard terrein rijdt, hebben zo’n 50 á 60 vrijwilligers van de club weer een mooie fietstocht neergezet. Wat is er dan allemaal te doen? Denk aan : minimaal 65 kilometer parcours van pijlen voorzien, voor de start checken of alle pijlen er nog goed bij hangen, fietsenstalling opbouwen en bemannen,  ontvangst en inschrijving voorbereiden en bemannen, tussenposten onderweg klaarzetten en bemannen, pijlen langs de route weer ophalen. Mooi dat VlugTrug dat elk jaar weer neerzet. Dank aan de vrijwilligers!

Nieuwe pijlen

Dit jaar zijn er andere pijlen gebruikt om de routes aan te geven. Het ophangen verliep soepel al moesten we er zuinig mee omgaan. Volgend jaar dus meer pijlen klaarleggen. Voordeel van deze pijlen is dat we geen nietjes in bomen hoeven te schieten en dat ze hergebruikt kunnen worden. Hoe de rijders de pijlen vinden moeten we nog horen.