Wieler Toer Trimclub ‘Vlug Trug’ uit Den Dungen start dit voorjaar met een 4-weekse racefietstraining voor starters en gevorderden en is voor zowel mannen als vrouwen.

Onder leiding van ervaren trainers wordt in vier weken gewerkt aan basistechnieken zoals remmen, schakelen, bochtentechniek, groep rijden. De trainingen duren ongeveer 3 uur per keer en zijn ook geschikt voor wielrenners die al enkele jaren op de fiets zitten, maar nog niet eerder een training hebben gevolgd. Naast aandacht voor remmen en schakelen, wordt er ook aandacht besteed aan thema’s als veiligheid, zithouding, dorstlesser en voeding.

De eerste trainingsdag start op zaterdag 19 maart 2022 om 09.00 uur bij de kerk in Den Dungen. De overige trainingsdagen zijn gepland op 26, 2 april en 9 april 2022. Een extra terugkomdag is gepland op 16 april om samen een toertocht te rijden. De start is telkens om 9 uur ‘s ochtends bij de kerk, Heilig hartplein, Den Dungen. Uiteraard besteden wij aandacht aan de veiligheidsvoorschriften vanwege Corona.

Inschrijving

Iedereen kan zich nu inschrijven via de website van Start2Bike.

Waarom is deze training leuk om te volgen?

Een van de vorige deelnemers schrijft:Na veel leuke verhalen te hebben gehoord over Start2Bike bij VlugTrug, besloot ik om na aankoop van mijn wielrenfiets als start deze clinic te volgen. Dit omdat ik eigenlijk wel in een groep wilde fietsen, maar hoe werkt dat nou precies….? Onder de deskundige begeleiding van VlugTrug-trainers heb ik de belangrijkste kneepjes geleerd en ben overstag gegaan om lid te worden. Het mooie is dat VlugTrug vier racefietsgroepen heeft en ik volop keuze heb om op mijn niveau te kunnen wielrennen.”

Meer informatie?

Voor meer informatie, neem dan contact op met Jeanne van Beekveld via pr@vlugtrug.nl