Het is slechts 4 graden, er staat een droge koude oosten wind en er valt zelfs af en toe een klein sneeuwvlokje, maar het wegseizoen van VlugTrug gaat van start met de openingstocht!

Alle deelnemers hebben een prima humeur. Het is gezellig bij de startplek Boer Goossens. Er komen veel fietsclubs uit de directe omgeving en hiernaast kleine vriendengroepjes. De fietsclubs die we gezien hebben zijn onder andere TIOS uit Schijndel, TWC De Voorsprong uit Heesch, GTC Mon Plaisir uit Gemonde, WCDB uit Den Bosch, Betets Roepen uit Wijbosch en de Trappeliers uit Rosmalen. De Trappeliers is waarschijnlijk de kleinste uit dit rijtje; de club bestaat uit drie personen. Veel deelnemers geven aan de tocht van 74 km te willen rijden. Met de kilometers  uit en thuis er bij komen ze dan toch tussen de 90 en de 110 km uit.

De meest opvallende deelnemers is een paar met een tandem. Het is een in Tilburg gebouwde tandem zonder trapondersteuning. Het blijken fanatieke fietsers te zijn. Ze hebben 100 cols bedwongen in de Alpen en vele andere tochten gemaakt. Komende zomer gaan ze met de tandem naar Frankrijk. Ze verwachten dan zo’n 2000 kilometer te rijden in drie weken. Achter de tandem hangt dan ook nog een karretje met kampeerspullen!

Aan de tocht hebben ruim 200 mensen deel genomen. De routes van 74km en 100km zijn het meest gereden, 20 mensen kozen voor de route van 56 km. Aan deze tocht, die uitgezet is door Marc van Gastel, hebben zo’n 30 leden van VlugTrug meegewerkt. Route maken, pijlen hangen, pijlen controleren, inschrijving, fietsenstalling en pijlen weghalen het moet allemaal gebeuren.

Tot volgende keer!