Het is zondagochtend 6 februari om 09:00 uur. Hier zou een flinke groep VlugTruggers moeten staan, maar het is leeg. De voortekenen waren al niet best. Er werd regen voorspeld wel 30 tot 40 millimeter, windstoten en code oranje. In de groepsappjes begonnen de leden zich al af te melden. Ze gingen binnen op de Tacx fietsen of gingen al op zaterdag.

Ikzelf (meefietsend lid van VlugTrug) had er ook geen zin om een hele ochtend door regen en blubber te trappen. Ik dacht: ‘Zouden er fietsers zijn die zich niets van dit weer aantrekken en er toch op uit trekken?’. Ik ben om tien voor negen met de auto naar het verzamelpunt gereden om te kijken of er toevallig toch een paar die-hards klaar stonden om te vertrekken. Helaas, het was leeg…

Zo fanatiek zijn we dus nou ook weer niet. Ik had gehoopt een stukje te schrijven over de meest onverschrokken Vluggers, maar hier waren ze niet. Als er dan toch Vluggers op deze zondag de hele ochtend buiten op de fiets hebben gezeten hoor ik het graag. Die worden dan hier in het zonnetje gezet.

Geschreven door Henri van Son