‘Fietsen is leuk, maar het is vooral leuk om fit te zijn’

Op 12 januari 2023 is VlugTrug 40 jaar oud geworden. Dit is gevierd met een jubileum avond bij onze trouwe sponsor ‘Boer Goossens’. 

Het eerste deel van de avond werd gevuld met een mooi verhaal van (voormalig voorzitter) Robin Dukelo over de 40 jarige geschiedenis van de club. 

Hij vertelde over de oprichters, belangrijke personen voor de club,  hoe het clubshirt is veranderd in de loop der jaren,  mooie tochten die gemaakt zijn, wat allemaal is veranderd en natuurlijk ook de dieptepunten die we mee hebben meegemaakt zoals het overlijden van leden.

Na Robin Dukelo kwam voormalig profwielrenner Erik Dekker, die tegenwoordig in Hedel woont,  vertellen over zijn indrukwekkende fiets carrière met onder andere 4 etappezeges in de Tour de France, tweede in de ronde van Vlaanderen en hierna eerste in de Amstel Gold Race. 

Hij vertelde over tactisch fietsen, valpartijen, winnen en verliezen en over hoe het tegenwoordig anders is dan in ‘zijn’ tijd. Hij wist met dit verhaal het publiek te boeien. Hij kan dus niet alleen hard trappen, maar ook goed vertellen.

Erik Dekker is 52 jaar oud en fietst in zijn vrije tijd nog steeds. Hierover zei hij: ‘Fietsen is leuk, maar het is vooral leuk om fit te zijn’.