Zondag 22 januari 2023, de B-groep trekt er op uit. De temperatuur is rond het vriespunt. Vandaag eens iets anders.  In plaats van het gebruikelijke plan A ,  single tracks in het bos is er vandaag plan B. Er wordt een gravelroute gereden die Lianne heeft gevonden.

De eerste kilometers werd een flink tempo ingezet door Henk. Al snel ging Ad naar voren om Henk te vertellen dat er een paar mensen ‘aan het elastiek hingen’. Het tempo werd een tandje teruggeschroefd. Voordeel van het hoge tempo was wel dat je er snel van opwarmt.

Het terrein lag er goed bij op wat ijzige stukken na. Het was lekker fietsen. Op een van die ijsstukken schoof in de laatste kilometers Wilbert er nog met een behoorlijke vaart onderuit. Hij had een gat in zijn broek ter grootte van twee bierviltjes en ook een behoorlijke schaafwond. Hij zat echter binnen een paar seconden weer op de fiets ‘Niks aan de hand, ik kan weer doorfietsen’. Als hij een voetballer was geweest was hij wel blijven liggen.

Vandaag twee Vlugtruggers van de week. Henk omdat hij een goede wegkapitein is, jarig en trakteerde op koffie. Zijn broer Toon mogen we dan ook gelijk maar feliciteren. Ad omdat hij veel doet in het bestuur, de poortjes open houdt, op kop rijdt bij tegenwind en de boel vanuit de achterste positie in de gaten houdt.

Terug bij de Dungense kerk stond er 70 kilometers op de teller.